Kamerplanten in je huis

Kamerplanten in je huis

Kamerplanten in je huis
Of je nu houdt van een mooie groene omgeving of gewoon wat sfeer in huis, kamerplanten zijn altijd een goede optie. Voor de persoon met groene vingers tot de student die zijn planten nog wel eens vergeet door de drukte, voor iedereen is er wel een perfecte kamerplant te vinden. Elke week een nieuwe kamerplanten kopen is natuurlijk ook geen optie. Maar welke plant past er nu het beste bij jou? En waar zet je je groene vriend neer in huis? Dit zijn vragen waar veel mensen mee lopen tegenwoordig, en het zou natuurlijk zonde zijn als je nieuwe plant binnen no time de geest geeft. Om je wat op weg te helpen geven wij jou tips waar je bepaalde kamerplanten neer kunt zetten.

welke kamerplanten kunnen tegen de zon?

Vraag jij je wel eens af welke planten de zon aanbidden? Of houden van een goede bak aan licht? Het kan natuurlijk dat jij een huis op het zuiden hebt, dan ontkom je niet aan een goede dosis licht in huis. Er zijn gelukkig genoeg huisplanten die de zon echt heerlijk vinden!

De bananenplant, ook wel Musa Dwarf Cavendish genoemd. Het is niet de meest makkelijke plant, want hij houd van een goed vochtige grond. Vanuit het midden rollen er constant nieuwe bladeren op en sterven de oude bladeren af.
De euphorbia cactus, een cactus die zijn herkomst vind in de droge gebieden van Zuid-Afrika. Je kan je dan ook wel voorstellen dat deze kanjer gemakkelijk de zon kan trotseren.
De Yucca, Palmlelie en ook wel Olifantspoot genoemd in de volksmond. Een mooie huisplant die zijn bladeren hard houd bij voldoende zonlicht. De naam olifantspoot heeft hij te danken aan de opbouw van de stam.

Kamerplanten in je huis Of je nu houdt van een mooie groene omgeving of gewoon wat sfeer in huis, kamerplanten zijn altijd een goede optie. Voor de persoon met groene vingers tot de student die zijn planten nog wel eens vergeet door de drukte, voor iedereen is er wel een perfecte kamerplant te vinden. Elke…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *